CREARTIEF MET WETENSCHAP - TRAINING

Maak kennis met WASO: Writing a Science Opera. Een creatieve manier om met kinderen kunst, wetenschap en techniek te combineren.

Inhoud

WASO is een multidisciplinaire onderwijsmethode waarin leerlingen zelf een voorstelling maken. In het boek vind je een handleiding waarin stap voor stap staat beschreven hoe je WASO met je groep kunt toepassen via een proces van Onderzoekend en Ontwerpend Leren.

Door hun nieuwsgierigheid, persoonlijke interesses en motivatie bepalen kinderen zelf een groot deel van het proces. Ze kunnen ook een eigen taak kiezen. Iets wat ze aanspreekt, waar ze goed in zijn of een onderdeel waar ze zich verder in willen ontwikkelen. WASO is voor leerlingen van alle leeftijden en je kunt kiezen voor ieder denkbaar thema. De resultaten zullen altijd weer verrassen

WASO leer je het best door het aan den lijve te ervaren! Daarom is het mogelijk om mee te doen met een training. Het programma wordt in overleg op maat gemaakt.  

Aan bod kunnen komen:

  • de stappen van WASO
  • vakintegratie
  • bewegend leren
  • differentiatie binnen WASO
  • Onderzoeken en Ontwerpend Leren
  • STEAM education
  • Product- en procesgericht werken

Elke WASOtraining stem ik af op de doelgroep en eventuele wensen kan ik hierin meenemen. In de training is er uiteraard ruimte voor vragen.

Thema

We kunnen in overleg een thema kiezen of komen tijdens de training samen via een spelvorm tot een keuze. Het is ook mogelijk om compassie of mindfulness als thema te nemen, in dat geval maak ik een combinatie van de WASOtraining met onderdelen uit de boeken ‘Doe ‘s lief’, ‘Spelen in Stilte’, ‘Verbeelden en Verbinden’ en ‘Verwonder je’.

Doelgroep en groepsgrootte

De WASOtrainingen zijn gemaakt professionals die met kinderen of studenten werken, en voor theatermakers. De training geef ik aan groepen van minimaal 10 tot maximaal 50 deelnemers. De training is ook heel passend voor teambuilding.

Trainers

Ik verzorg deze training zelf. Mijn achtergrond is dat ik theaterdocent ben en leerkracht basisonderwijs. Ik heb jarenlang WASOprojecten gedaan met leerlingen en Pabostudenten in binnen- en buitenland. Internationaal geef ik de WASOtraining soms samen met co-auteur en bedenker van WASO Oded Ben-Horin. Bij grote groepen of als er interesse is in extra muzikale inspiratie, dan werk ik in Nederland en België samen met Johan Sterken, muziekdocent aan de pabo’s van Stenden. Meer over mij lees je op deze pagina

Opbrengsten

Na deze training kun je WASO meteen inzetten met je eigen groepen. En een mooie bijkomstigheid …  De training resulteert in een korte presentatie die als je als je wilt kunt spelen voor collega’s, leerlingen of studenten. Het proces is in WASO minstens zo belangrijk als het resultaat, maar in elk geval presenteren we het aan het eind van de training aan elkaar. 

Interesse? Neem rechtstreeks contact op met Irma.

Scroll naar boven