DOE 'S Buiten-gewoon lief: stiltedag

Voor wie

Voor iedereen die een dag wil opladen in de Drentse natuur en wil ervaren hoe het is om een dag in stilte buiten te zijn. (Vanaf 18 jaar.)

Als je niet bekend bent met meditatie of stiltedagen dan zal deze dag je veel nieuwe ervaringen brengen. Voor wie mindfulness of compassie beoefent is deze stiltedag een wezenlijke en verdiepende aanvulling met nieuwe invalshoeken.

In verband met de wandelingen is het belangrijk dat je goed ter been bent.

Wat kun je verwachten

Ik neem je mee naar de mooiste plekjes in en rond Orvelte en de natuur zal deze dag onze inspiratiebron zijn voor kunst en meditatie. We zijn in stilte samen, en behalve rustig en mindful wandelen hoef je niet veel. Een dag om te ont-moeten, met afwisselend momenten voor creativiteit, en met aandacht buiten zijn.

Ik begeleid je deze dag door verschillende ontspannings-, mindfulness en compassieoefeningen en we maken kunst. Met kunst probeer je vaak iets moois te maken of je wilt origineel zijn, maar je oefent deze dag om dat streven los te laten. Het hoeft niet te lukken en je hoeft dus ook niet over creatief talent te beschikken. Je richten op je eigen proces is het belangrijkst en er is alle ruimte om te onderzoeken, uit te proberen, te ontdekken en ontwerpen.

We zijn bijna de hele dag buiten. Als het heel nat is dan breng ik je voor een aantal oefeningen naar beschutte plekken en gaan we deels naar binnen. 

Stiltedag

We gaan deze dag in stilte doorbrengen. Dus behalve mijn begeleidende stem, hoor je vooral de vogels, bijen en andere geluiden in de natuur. Het is een dag zonder smartphone, gesprekken of reageren.

De één voelt zich meteen thuis in de stilte, de ander moet eerst door lagen van onwennigheid heen. Dat is heel normaal.

Tijdens een stiltedag gun je jezelf de ruimte om in plaats van te leven vanuit ‘doen’ een hele dag te ‘zijn’. Dit geeft ruimte voor een nieuwe balans. Door simpelweg te zijn met jezelf – en met anderen – zonder moeten of dat je iets hoeft te zeggen. Een dag  waarin ik je wordt uitgenodigd om thuis te komen in jezelf en het leven te omarmen zoals het zich aandient. Dit draagt bij aan innerlijke balans en nieuwe inzichten. 

Ook tijdens de lunch verblijven we in stilte. Aan het eind van de middag verbreken we de stilte en is er ruimte om ervaringen te delen.

Begeleiding

Ik begeleid deze dag zelf en heb dit ontwikkeld omdat ik zelf veel inspiratie haal uit zowel de mooie omgeving als uit kunst en in stilte zijn. Ik wil jullie graag ook zo’n ervaring meegeven. Mijn achtergrond is (kunst-)onderwijs en ik ben mindfulness- en compassietrainer. Er komen deze dag onderdelen uit verschillende boeken van mij voorbij, en variaties erop. Onder het kopje ‘over mij’ vind je meer informatie.

Mooie bijkomstigheid

Alles wat je deze dag doet kun je ook weer inzetten met anderen, bijvoorbeeld als je met kinderen werkt, met je eigen kinderen, als mindfulness- of compassietrainer of wanneer je kunst- of natuurdocent bent. Je kunt de dag dus ook zien als een ‘studiedag’. Eigenlijk is het een cadeautje voor jezelf waar anderen dan eventueel ook van kunnen profiteren.

(Ook geschikt om cadeau te geven!)

Investering

Organisatie en planning

Deze dag kost €149,- per persoon. Dit is inclusief tussendoortjes, uitgebreide lunch en materialen die we deze dag gebruiken. 

Door je aan te melden geef je aan akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Je kunt ze hier nalezen. In geval van annulering geldt de volgende annuleringsregeling: tot 4 weken voor aanvang 90% restitutie van het inschrijfgeld,  tot 2 weken voor aanvang 75%, en daarna is geen restitutie meer mogelijk. 

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden een mindfulness/compassietraining, ik ben gecertificeerd VVM professional. Via deze link is na te zien welke zorgverzekering mindfulness vergoedt. 

Leerkrachten PO:

In de CAO primair onderwijs is voor elke voltijdbaan 500 euro budget beschikbaar voor individuele nascholing. Maak daar gebruik van. Je kunt ook de uren voor individuele scholing gebruiken. Iedere leerkracht heeft recht op 2 uur individuele scholing per week. Deze uren kun je opsparen voor een dag zoals deze. Daarnaast heb je recht op vervanging.   

Deze dag vindt plaats in en in de omgeving van het mooie Orvelte. We beginnen om half 10 en sluiten af rond 4 uur ’s middags. 

Datum

Vrijdag 17 mei 2024.

We verzamelen in de Speel je Wijs trainingsruimte in Orvelte, en daar zijn we ook weer terug aan het eind van de dag.

Contact

Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact met me op: Speeljewijs@live.nl

Tip: Wie overweegt om in Orvelte te overnachten of er misschien een dagje aan vast wil plakken vindt hier de mogelijkheden.

Scroll naar boven