DOE 'S LIEF - TRAINING

Voor wie

Dit is een dagtraining voor iedereen die benieuwd is naar Doe ‘s lief: een compassietraining voor kinderen.

Wat leer je

Wie nog niet bekend is met de compassietraining leert nieuwe oefeningen, voor wie al bekend is met dit thema is het een training ter inspiratie en verdieping. Werkvormen en theorie zijn met elkaar verweven.  Je leert hoe je compassie op verschillende manieren (nog meer) een plek kunt geven in je (onderwijs)praktijk of thuis, zowel met de kinderen als ook voor jezelf. 

Aan bod komen:

• achterliggende gedachten en doelen van verschillende soorten oefeningen in de compassietraining

• oefeningen begeleiden en organiseren met een groep kinderen, kleine groepjes of individueel

• nabespreken en het omgaan met moeilijkheden

• differentiatiemogelijkheden

• onderbouwen waarom compassietraining belangrijk is

• hoe blijf je compassievol naar jezelf

Als het weer niet al te nat is, gaan we een deel van de training naar buiten, in en in de omgeving van het altijd mooie Orvelte.  Met deze training gun je jezelf een dag vriendelijke aandacht, waar ook de kinderen vervolgens van zullen profiteren.

Trainer

Het boek Doe ’s lief: compassietraining voor kinderen schreef ik samen met Marjolein Prenger. Soms geven we de training samen, en soms doe ik het alleen.

Yoga en meditatie beoefen ik vanaf mijn achttiende en sinds 2008 zijn mindfulness en compassie hieraan toegevoegd. Ik ben gecertificeerd Mindfulness-, Compassie en Acceptance and Commitment Trainer (ACT). 

Ik heb als leerkracht basisonderwijs (ook in het SO en SBO) en als leidster kinderopvang mindfulness en compassie altijd ingezet met kinderen van alle leeftijden en alle oefeningen uit ons boek zijn in de praktijk ontwikkeld.

Investering

De training kost €225,- per persoon. Dit is inclusief koffie, thee, sap, tussendoortjes, uitgebreide lunch en materialen die we deze dag gebruiken.  Je ontvangt een bewijs van deelname.

Door je aan te melden geef je aan akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Je kunt ze hier nalezen.

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden een mindfulness/compassietraining, ik ben gecertificeerd VVM professional. Via deze link is na te zien welke zorgverzekering mindfulness vergoedt. 

Leerkrachten PO:

In de CAO primair onderwijs is voor elke voltijdbaan 500 euro budget beschikbaar voor individuele nascholing. Maak daar gebruik van. Je kunt ook de uren voor individuele scholing gebruiken. Iedere leerkracht heeft recht op 2 uur individuele scholing per week. Deze uren kun je opsparen voor een opleiding zoals Doe ‘s lief. Daarnaast heb je recht op vervanging. 

Organisatie en planning

Er is net een Doe ‘s lief training geweest en er staat nog geen nieuwe datum gepland. Wil je een keer meedoen?  Stuur me dan even een mailtje en vermeld erbij naar welke training je interesse uitgaat. Dan laat ik het weten als er een volgende datum bekend is. Je kunt de training ook boeken als groep, dan prikken we in overleg een datum en locatie.

De trainingen vinden plaats in het mooie Orvelte. We beginnen om half 10 en sluiten af rond 4 uur ’s middags. Als de voorkeur uitgaat naar een training op de eigen locatie dan is dat bespreekbaar.

 

Contact

Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Tip: Wie overweegt om in Orvelte te overnachten of er misschien een dagje aan vast wil plakken vindt hier de mogelijkheden.

Scroll naar boven