Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium Doe ‘s lief

september 22, 2023 @ 1:00 pm - 5:00 pm

Doe’s lief: goede gesprekken met kinderen en jongeren over leren en leven

 
Niet alleen volwassenen maar ook kinderen ervaren spanning en druk om zo goed mogelijk te presteren, populair te zijn bij leeftijdsgenoten en om erbij te horen. We zien dan ook steeds vaker faalangst, sociale angst en somberheid op jonge leeftijd. 
Hoe kunnen we onze kinderen helpen om wat vriendelijker te zijn voor zichzelf en anderen? Hoe kunnen we hun leren dat het ‘perfecte plaatje’ niet echt is, en dat ze goed zijn zoals ze zijn? 
 
Compassie en vriendelijkheid zijn hierin wellicht wel de toverwoorden. Het is belangrijk hierover met kinderen en jongeren in gesprek te gaan. In dit symposium lichten we het belang van compassie toe; theorie, achtergronden, en zeker ook de praktische toepassing. Wetenschap en praktijk komen aan bod. Het symposium is bedoel voor ouders en professionals die werken met kinderen en jongeren. Na het symposium kun je direct aan de slag met deze thema’s in je eigen praktijk en leven.

Een middag met lezingen en workshops van Frits Koster, Maryvonne Verkerke, Moes Wagenaar, Marjolein Prenger en Irma Smegen. We sluiten de dag feestelijke af met de uitreiking van het eerste exemplaar van het boek ‘Doe ’s lief: compassietraining voor kinderen’ van Marjolein Prenger en Irma Smegen.

Locatie: conferentiecentrum het Bovenveen: Ruinerweg 12, 7932 PD Echten

Tijden: Inloop: 13.00 Aanvang 13.30. Feestelijke afsluiting 16.15

 

Gegevens

Datum:
september 22, 2023
Tijd:
1:00 pm - 5:00 pm
Site:
https://www.irmasmegen.com/product/symposium-inclusief-boek-vrijdag-22-september/

Organisator

Irma Smegen – Speel je wijs
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Bovenveen
Ruinerweg 12
Echten, Drenthe 7932 PD Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Scroll naar boven