Met Speel je Wijs woordenschat krijgt woordenschatontwikkeling voor jonge kinderen op een speelse manier een stevige impuls. Wie veel woorden kent, kan gemakkelijker leren en een grote woordkennis is dan ook verbonden met schoolsucces. In dit boek vindt u praktische tips en inspirerende lesideeën om kinderen op elk niveau te ondersteunen in het uitbreiden van hun woordenschat.

Het ontwikkelen van woordenschat is bij uitstek geschikt om te combineren met drama en spel. Spelen is taalbeleving; een effectieve manier om woordenschatontwikkeling te stimuleren. Je begrijpt woorden beter als je ze daadwerkelijk beleeft omdat je niet alleen je hoofd gebruikt, maar je hele lijf. Meerdere delen in je hersenen worden geactiveerd waardoor dat wat je leert beter beklijft.

Samen met Speel je wijs, vormt dit boek een doorgaande leerlijn voor de hele basisschool.

Sanne Bruinsma maakte praatplaten rond thematische woordgroepen die tot de verbeelding spreken; kinderen kunnen erbij wegdromen en fantaseren en dit zal aanleiding zijn tot veel gespreksstof.

Speel je Wijs woordenschat

Speel je Wijs is geschreven voor iedereen die jonge kinderen actief en op een creatieve manier wil ondersteunen en stimuleren in hun woordenschat- en spelontwikkeling; studenten, leerkrachten (speciaal) basisonderwijs, remedial teachers, dramadocenten, taaldocenten, logopedisten en ouders.

  • achtergrondinformatie over woordenschatontwikkeling, spelontwikkeling en didactiek
  • 100 spelvormen voor woordenschatverwerving
  • 200 praatplaten met 200 drama- en spelopdrachten
  • zowel los als in samenhang met methodes inzetbaar
  • gratis materiaal bij de activiteiten

Bestellen

Speel je wijs woordenschat bestaat uit een boek (200 pagina’s) en een map met 200 praatplaten. Bestellen kan bij uitgeverij Van Gorcum via deze link

Tijdelijk een wel heel mooie aanbieding, namelijk drie boeken voor 25 euro. 1 voor jezelf en 2 om weg te geven? Bestellen kan in mijn webwinkel.

Losse boeken (bijvoorbeeld bij duobanen) zijn te bestellen via deze link. Daarnaast is Speel je Wijs woordenschat ook online verkrijgbaar. Via die programma kun je eenvoudig op thema of woordgroep zoeken en je kunt ook zoeken op groepsgrootte of spelvorm. Je kunt je eigen aanvullingen toevoegen en de praatplaten op het digibord laten zien. Meer informatie is te vinden via deze link.

Informatie over de online versie is te vinden op de site van Koninklijke van Gorcum.

Scroll naar boven