SPEEL JE WIJS WOORDENSCHAT

Met Speel je Wijs woordenschat krijgt woordenschatontwikkeling voor jonge kinderen op een speelse manier een stevige impuls. Wie veel woorden kent, kan gemakkelijker leren en een grote woordkennis is dan ook verbonden met schoolsucces. In dit boek vindt u praktische tips en inspirerende lesideeën om kinderen op elk niveau te ondersteunen in het uitbreiden van hun woordenschat.

Het ontwikkelen van woordenschat is bij uitstek geschikt om te combineren met drama en spel. Spelen is taalbeleving; een effectieve manier om woordenschatontwikkeling te stimuleren. Je begrijpt woorden beter als je ze daadwerkelijk beleeft omdat je niet alleen je hoofd gebruikt, maar je hele lijf. Meerdere delen in je hersenen worden geactiveerd waardoor dat wat je leert beter beklijft.

Samen met Speel je wijs, vormt dit boek een doorgaande leerlijn voor de hele basisschool.

Sanne Bruinsma maakte praatplaten rond thematische woordgroepen die tot de verbeelding spreken; kinderen kunnen erbij wegdromen en fantaseren en dit zal aanleiding zijn tot veel gespreksstof.

Speel je Wijs woordenschat is geschreven voor iedereen die jonge kinderen actief en op een creatieve manier wil ondersteunen en stimuleren in hun woordenschat- en spelontwikkeling; studenten, leerkrachten (speciaal) basisonderwijs, remedial teachers, dramadocenten, taaldocenten, logopedisten en ouders.

  • achtergrondinformatie over woordenschatontwikkeling, spelontwikkeling en didactiek
  • 100 spelvormen voor woordenschatverwerving
  • 200 praatplaten met 200 drama- en spelopdrachten
  • zowel los als in samenhang met methodes inzetbaar
  • gratis materiaal bij de activiteiten

Bestellen
Speel je wijs woordenschat bestaat uit een boek (200 pagina’s) en een map met 200 praatplaten. Bestellen kan bij uitgeverij Van Gorcum via deze link.  

ONDERWIJS MATERIAAL

Hier vind je alle materialen die je kunt gebruiken om toe te passen in het onderwijs.

Recensies

Interesse in wat anderen van mijn boek of product vinden? Lees de recensies hieronder.

Training

Zelf ervaren?
Neem contact op met een Speel je Wijs trainer.

Scroll naar boven