Kinderen krijgen heel wat prikkels te verwerken en hebben steeds vaker last van spanning. Met mindfulness ontwikkelen ze vaardigheden om zich te ontspannen, te concentreren en zo in balans te blijven. Het is een bewezen succesvolle manier om beter om te gaan met stress.

ā€˜Spelen in Stilteā€™ geeft je als leerkracht inspiratie om mindfulness spelenderwijs en op een eenvoudige manier in de klas te introduceren. Ook geschikt voor andere beroepsgroepen en om thuis te gebruiken.

Je vindt in dit boek:

  • de visie en achtergrond van mindfulness
  • resultaten van onderzoek naar het effect van mindfulness op kinderen
  • aanwijzingen voor het begeleiden van mindfulness in de klas
  • 52 uitgewerkte mindfulnessoefeningen

Het doen van de mindfulnessoefeningen samen met je kinderen geeft een moment van rust en ontspanning, zodat je daarna met elkaar de (school)dag vol nieuwe energie kunt vervolgen.

Extra informatie en muziek

Bij dit boek is aanvullende informatie en rustgevende muziek beschikbaar. Dit is te vinden op de website van Spelen in Stilte.

Opleiding

De opleidingĀ Spelen in Stilte duurt 1 dag en geeft inspiratie en verdieping voor iedereen die mindfulness toepast met kinderen of dat van plan is te gaan doen plaatsen vrij. de opleidingĀ is geaccrediteerd door Register Leraar met 24 RU. Informatie vind je hier.

Bestellen

Spelen in stilteĀ kost ā‚¬ 25,66. Dit is (in tegenstelling tot elders) een hardcover versie. Via deze link is het boek te bestellen. 10% van de winst van het boek wordt gebruikt voor kunstonderwijs Ā aan kinderen met minder kansen.Ā 

Scroll naar boven