Mindfulness en kunst - TRAINING

Voor wie

Deze dag is geschikt voor iedereen die benieuwd is wat de combinatie mindfulness en kunst kan brengen. Voor eigen toepassing of om in te zetten met groepen, zoals op school, in een coachingspraktijk, binnen mindfulnesstrainingen of een kunstencentrum.

Wat leer je

Dit is een training ter inspiratie en verdieping. Werkvormen en theorie zijn met elkaar verweven. Je leert om mindfulness in combinatie met verschillende kunstvormen te beoefenen, zowel met anderen als voor jezelf. We doen oefeningen uit de boeken Verbeelden en Verbinden en Verwonder je en variaties hierop.
Er is geen speciaal talent voor nodig, want het hoeft niet te ‘lukken’. Tenminste, tot die houding wordt je uitgenodigd. Vanuit een stille, open houding is er alle ruimte voor uitprobeersels, improvisatie en onmogelijkheden. Onmogelijkheden die zich later niet zelden als nieuwe mogelijkheden blijken te ontpoppen.
 

Aan bod komen:

  • achterliggende gedachten en doelen van verschillende soorten oefeningen
  • mindfulness/kunst begeleiden en organiseren met een groep of individueel
  • nabespreken en het omgaan met uitdagingen
  • differentiatiemogelijkheden voor jezelf en als je de oefeningen begeleidt
  • onderbouwen waarom mindfulness en creativiteit belangrijk zijn
  • hoe blijf je zelf mindful, zowel privé als binnen je werk 

Een deel van de training zal buiten plaatsvinden, in en in de omgeving van het altijd mooie Orvelte.  

Trainer

Vanuit mijn bedrijf Speel je Wijs verzorg ik deze training zelf. De boeken Verbeelden en Verbinden: mindfulness en kunst en Verwonder je: mindfulness en kunst met jonge kinderen vormen de basis van deze dag

Yoga en meditatie beoefen ik vanaf mijn achttiende, sinds 2008 is mindfulness daaraan toegevoegd. Ik ben gecertificeerd Mindfulness-, Compassie en Acceptance and Commitment Trainer (ACT). 

In 1992 heb ik mijn kunstopleiding afgerond aan de docent theater opleiding. Ik werkte 18 jaar als kunstdocent bij de pabo’s van Stenden en ontwikkelde samen met collega’s het curriculum Arts and Culture voor de internationale pabo. Als leerkracht basisonderwijs (ook in het SO en SBO) en als leidster kinderopvang heb ik mindfulness en kunsten altijd ingezet met kinderen van alle leeftijden, daarnaast geef ik kunstlessen en mindfulnesstrainingen aan volwassenen.

Meer informatie over mij kun je lezen onder het kopje Over mij en op Linked-in.

Investering

De training kost €225,- per persoon. Bij een groepsaanmelding (voor bijvoorbeeld een team of vriendengroep) is de totaalprijs €1250,- (maximaal 10 personen). Dit is inclusief koffie, thee, sap, tussendoortjes, uitgebreide lunch en materialen die we deze dag gebruiken.  Je ontvangt een bewijs van deelname en gaat met je eigen kunstwerken weer naar huis.

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden mindfulness, ik ben gecertificeerd VVM professional. Via deze link is na te zien welke zorgverzekering mindfulness vergoedt. 

Leerkrachten PO:

In de CAO primair onderwijs is voor elke voltijdbaan 500 euro budget beschikbaar voor individuele nascholing. Maak daar gebruik van. Je kunt ook de uren voor individuele scholing gebruiken. Iedere leerkracht heeft recht op 2 uur individuele scholing per week. Deze uren kun je opsparen voor een opleiding zoals Verbeelden en Verbinden. Daarnaast heb je recht op vervanging. 

Organisatie en planning

Je kunt deze training boeken als team of als groep. Je kunt dus je vrienden of collega’s vragen, en dan prikken we in overleg een datum. 

Wie graag individueel mee wil doen kan me mailen: speeljewijs@live.nl. Ik zal je dan op de hoogte brengen als ik weer een training plan. 

De trainingen vinden plaats in het mooie Orvelte. We beginnen om half 10 en sluiten af rond 4 uur ’s middags. Als de voorkeur uitgaat naar een training op de eigen locatie, dan is dat bespreekbaar.

Tip: Wie overweegt om in Orvelte te overnachten of er misschien een dagje aan vast wil plakken vindt hier de mogelijkheden. 

Contact

Zijn er nog vragen? Of wil je een training boeken? Neem gerust contact op.

Scroll naar boven