Maak een educatieve voorstelling in 12 tot 15 stappen

Maak kennis met WASO: Writing a Science Opera. Een creatieve manier om met kinderen kunst, wetenschap en techniek te combineren.

WASO is een multidisciplinaire onderwijsmethode waarin kinderen zelf een voorstelling maken. In dit boek vind je een handleiding waarin stap voor stap staat beschreven hoe je als leerkracht WASO met je groep kunt toepassen via een proces van Onderzoekend en Ontwerpend Leren.

Door hun nieuwsgierigheid, persoonlijke interesses en motivatie bepalen kinderen zelf een groot deel van het proces. WASO is voor leerlingen van alle leeftijden en je kunt kiezen voor ieder denkbaar thema. De resultaten zullen altijd weer verrassen.

Het boek is opgedeeld in twee delen: 

Deel 1 geeft informatie over wat WASO is en hoe het is verbonden met verschillende schooldisciplines. Je leest over het ontstaan en onderzoek naar de effectiviteit.

Deel 2 is de praktische toepassing. De auteurs geven suggesties voor warming-up activiteiten en beschrijven daarna stap voor stap hoe je een voorstelling kunt opzetten, ook met kinderen die (nog) niet kunnen lezen. Tot slot is er aandacht voor de evaluatie van WASO-projecten.

Maak je klaar voor een spannende, inspirerende reis en … speel je wijs!

Bestellen

WASO: creatief met wetenschap is verkrijgbaar via elke (internet)boekhandel of te bestellen via deze link:

Training

WASO leer je het best door het  aan den lijve te ervaren! Daarom is het mogelijk om mee te doen met een training. Het programma wordt in overleg op maat gemaakt.  

Aan bod kunnen komen:

  • de stappen van WASO
  • vakintegratie
  • bewegend leren
  • differentiatie binnen WASO
  • Onderzoeken en Ontwerpend Leren
  • STEAM education
  • Product- en procesgericht werken

De WASO-trainingen zijn geschikt voor groepen van minimaal 10 tot maximaal 50 deelnemers. Na deze training kun je WASO meteen inzetten met je leerlingen of studenten. En een mooie bijkomstigheid …  Tijdens de training maak je een voorstelling. Kies een thema passend bij je school en speel het voor je leerlingen of studenten!

Interesse? Neem rechtstreeks contact op met Irma.

Scroll naar boven