CREATIEF MET WETENSCHAP

Maak een educatieve voorstelling in 12 tot 15 stappen
Maak kennis met WASO: Writing a Science Opera. Een creatieve manier om met kinderen kunst, wetenschap en techniek te combineren.

WASO is een multidisciplinaire onderwijsmethode waarin kinderen zelf een voorstelling maken. In dit boek vind je een handleiding waarin stap voor stap staat beschreven hoe je als leerkracht WASO met je groep kunt toepassen via een proces van Onderzoekend en Ontwerpend Leren.

Door hun nieuwsgierigheid, persoonlijke interesses en motivatie bepalen kinderen zelf een groot deel van het proces. WASO is voor leerlingen van alle leeftijden en je kunt kiezen voor ieder denkbaar thema. De resultaten zullen altijd weer verrassen

Het boek is opgedeeld in twee delen: 
Deel 1 geeft informatie over wat WASO is en hoe het is verbonden met verschillende schooldisciplines. Je leest over het ontstaan en onderzoek naar de effectiviteit.

Deel 2 is de praktische toepassing. De auteurs geven suggesties voor warming-up activiteiten en beschrijven daarna stap voor stap hoe je een voorstelling kunt opzetten, ook met kinderen die (nog) niet kunnen lezen. Tot slot is er aandacht voor de evaluatie van WASO-projecten.

Onderaan deze pagina zie je een filmpje van ‘Meer muziek in de klas’ over een school die een WASO voorstelling maakte. 

Training

Zelf ervaren? Je bent van harte welkom om mee te doen met een van mijn trainingen!

Scroll naar boven