Dagtraining Verbeelden en Verbinden

Voor wie

Deze dag is geschikt voor iedereen die benieuwd is wat de combinatie mindfulness en kunst kan brengen. Voor eigen toepassing of om in te zetten met groepen, zoals op school, in een coachingspraktijk, binnen mindfulnesstrainingen of een kunstencentrum

Wat leer je

Dit is een training ter inspiratie en verdieping. Werkvormen en theorie zijn met elkaar verweven. Je leert om mindfulness in combinatie met verschillende kunstvormen te beoefenen, zowel met anderen als voor jezelf. We doen oefeningen uit het boek en variaties hierop.
Er is geen speciaal talent voor nodig, want het hoeft niet te ‘lukken’. Tenminste, tot die houding wordt je uitgenodigd. Vanuit een stille, open houding is er alle ruimte voor uitprobeersels, improvisatie en onmogelijkheden. Onmogelijkheden die zich later niet zelden als nieuwe mogelijkheden blijken te ontpoppen.
 

Aan bod komen:

  • achterliggende gedachten en doelen van verschillende soorten oefeningen
  • mindfulness/kunst begeleiden en organiseren met een groep of individueel
  • nabespreken en het omgaan met uitdagingen
  • differentiatiemogelijkheden voor jezelf en als je de oefeningen begeleidt
  • onderbouwen waarom mindfulness en creativiteit belangrijk zijn
  • hoe blijf je zelf mindful, zowel privé als binnen je werk 

Een deel van de training zal buiten plaatsvinden, in en in de omgeving van het altijd mooie Orvelte.  

Trainer

Vanuit haar bedrijf ‘Speel je Wijs’ wordt deze training verzorgd door Irma Smegen, auteur van Verbeelden en Verbinden: mindfulness en kunst. 

Yoga en meditatie beoefent Irma vanaf haar achttiende, sinds 2008 is mindfulness daaraan toegevoegd. Irma is gecertificeerd Mindfulness-, Compassie en Acceptance and Commitment Trainer (ACT). 

Irma heeft in 1992 haar kunstopleiding afgerond aan de docent theater opleiding. De afgelopen 18 jaren werkte ze als kunstdocent op de pabo’s van Stenden. Als leerkracht basisonderwijs (ook in het SO en SBO) en als leidster kinderopvang heeft ze mindfulness en kunsten altijd ingezet met kinderen van alle leeftijden, daarnaast geeft ze kunstlessen en mindfulnesstrainingen aan volwassenen.

Meer informatie over Irma is te vinden op deze pagina en op Linked-in.

Investering

De training kost €225,- per persoon. Bij een groepsaanmelding (voor bijvoorbeeld een team of vriendengroep) is de totaalprijs €995,- (maximaal 10 personen). Dit is inclusief koffie, thee, sap, tussendoortjes, uitgebreide lunch en materialen die we deze dag gebruiken.  Je ontvangt een bewijs van deelname en gaat met je eigen kunstwerken weer naar huis.

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden mindfulness, ik ben gecertificeerd VVM professional. Via deze link is na te zien welke zorgverzekering mindfulness vergoedt. 

Leerkrachten PO:

In de CAO primair onderwijs is voor elke voltijdbaan 500 euro budget beschikbaar voor individuele nascholing. Maak daar gebruik van. Je kunt ook de uren voor individuele scholing gebruiken. Iedere leerkracht heeft recht op 2 uur individuele scholing per week. Deze uren kun je opsparen voor een opleiding zoals Verbeelden en Verbinden. Daarnaast heb je recht op vervanging. 

Organisatie en planning

In verband met mijn internationale werk verzorg ik deze training op dit moment alleen voor teams of voor groepen die zich samen aanmelden. Je kunt dus je vrienden, collega’s en andere belangstellenden vragen, en dan prikken we in overleg een datum.

Wil je graag individueel aanmelden? Stuur me dan een mailtje via deze link. Dan laat ik het weten wanneer ik weer start met individuele inschrijvingen.  De trainingen vinden plaats in het mooie Orvelte. We beginnen om half 10 en sluiten af rond 4 uur ’s middags. Als de voorkeur uitgaat naar een training op de eigen locatie, dan is dat bespreekbaar.

Tip: Wie overweegt om in Orvelte te overnachten of er misschien een dagje aan vast wil plakken vindt hier de mogelijkheden. 

Contact 

Zijn er nog vragen? Of wil je een training boeken? Neem gerust contact op.