MINDFULNESSTRAING TRAJECT: 6 WEEKSE TRAINING

Mindfulness voor jezelf en om met kinderen in te zetten

We leven in een ‘snelle’ wereld, zowel in ons werk als thuis. Soms lopen we onszelf bijna of helemaal voorbij. Met mindfulness oefen je om bewust stil te staan, ook als je denkt dat er geen tijd voor is. Want misschien is het wel andersom: hoe drukker je bent (of hoe meer druk je voelt), des te belangrijker het is om de tijd te nemen. Zo zorg je goed voor jezelf en dat maakt dat er ook meer ruimte is voor anderen en de wereld om je heen.

In deze training maken we een tweeslag: hoe beoefen je zelf mindfulness en hoe kun je dit met kinderen inzetten. Praktijkoefeningen en theorie zijn steeds met elkaar verweven.

Opbrengsten

In het Engels wordt mindfulness ook wel ‘Awareness’ genoemd: bewustzijn. Mindfulness is een proces van volledig en bewust aanwezig zijn in het huidige moment, met een houding van openheid,  vriendelijkheid, nieuwsgierigheid en acceptatie.

Je leert om je minder te laten meeslepen door je gevoelens, emoties en (pieker)gedachten, ontdekt wat jouw automatische reacties zijn en herkent stress eerder. Zo kun je vanuit meer innerlijke kalmte, inzicht en wijsheid leven. Daarnaast leer je hoe je dat met kinderen kunt toepassen, in een groep of individueel.

Ervaringen

“De diversiteit in de manieren waarop je mindful kan zijn, maakt dat het voor iedereen toegankelijk is. ‘Waar is je aandacht nu?’ “
“Als alles zó verzorgend was als deze training en we ook met onszelf en onze omgeving zo zouden omgaan, dan komen we met elkaar een heel eind!”
“Naast de theorie die we wekelijks meekregen, hebben we een scala aan oefeningen geleerd en werd heel duidelijk hoe je mindful in het leven kunt staan en dat op een speelse manier aan kinderen kunt leren.”
“Uit Irma’s benadering spreekt een jarenlange ervaring met onderwijs, kinderen en mindfulness. Het was een feestje, geen enkele moeite dus om de rit Almelo – Orvelte wekelijks te ondernemen!”
Op deze pagina van leraar 24 is meer informatie te vinden over mindfulness in de klas en in het filmpje komen meerdere oefeningen uit 'Spelen in Stilte' voorbij.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • mindfulnessoefeningen voor jezelf
  • mindfulnessoefeningen om met kinderen te doen
  • achtergrondinformatie over mindfulness
  • mindful blijven
    • in werk
    • in je manier van communiceren
    • in je dagelijks leven

Planning en locatie

Op dit moment staat er geen training ingeroosterd, maar je kunt je wel opgeven met een groep of team (minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers) en dan maken we in overleg een planning. Neem als je hierin geinteresseerd bent even via de mail contact met me op. 

De trainingen vinden plaats in mijn trainingsruimte in Orvelte, Flintenweg 5. Orvelte ligt in een prachtig gebied en een deel van de trainingen zijn we buiten in de natuur.

 

 Tijden: van 19.00 tot 21.15 uur.

Trainer

Deze mIndfulnesstraining verzorg ik zelf. Ik schreef meerdere boeken over dit thema, je vindt ze onder het kopje boeken en leermiddelen. 

Yoga en meditatie beoefen ik vanaf mijn achttiende, sinds 2008 is mindfulness daaraan toegevoegd. Ik ben gecertificeerd Mindfulness-, Compassie en Acceptance and Commitment Trainer (ACT). 

Ik heb als leerkracht basisonderwijs (ook in het SO en SBO) en als leidster kinderopvang mindfulness altijd ingezet met kinderen van alle leeftijden. Meer informatie kun je vinden onder het kopje Over mij en op Linked-in.

Investering & opgave

Deze 6 weekse training kost in totaal €1800,- voor een groep(je) of team. Bij een groep van 12 mensen (maximale grootte) is dat dus €25,- per training. Dit is inclusief materialen, de uitgewerkte oefeningen en achtergrondinformatie, geluidsfragmenten, koffie, thee en een bewijs van deelname.  

Naast de trainingsavonden is het belangrijk om ook thuis te oefenen. Dat zal ongeveer een half uur tot 45 minuten per dag kosten, daarnaast krijg je informatie om te lezen en kun je oefeningen doen met kinderen. Afhankelijk van de leeftijd en spanningsboog, 5 tot 10 minuten.

Mogelijkheden voor vergoedingen:

Een aantal verzekeringen vergoedt mindfulnesstrainingen. Je kunt bij je verzekeringsmaatschappij navragen of je hiervoor in aanmerking komt of het nakijken via deze site.

Voor leerkrachten is er in de CAO onderwijs voor elke voltijdbaan 500 euro budget beschikbaar voor nascholing. Maak daar gebruik van. Je kunt ook de uren voor individuele scholing gebruiken. Iedere leerkracht heeft recht op 2 uur individuele scholing per week. Deze uren kun je opsparen voor een opleiding zoals deze. Daarnaast heb je recht op vervanging.

Als er nog vragen zijn, neem gerust contact op.

Alternatief

Om eens kennis te maken met mijn manier van werken is het ook mogelijk mee te doen met een dagtraining Spelen in Stilte of Mindfulness en Kunst’ of Doe ‘s lief

Scroll naar boven