Kinderen krijgen heel wat prikkels te verwerken en hebben steeds vaker last van spanning. Met mindfulness ontwikkelen ze vaardigheden om zich te ontspannen, de aandacht te richten en in balans te blijven. Het is een bewezen succesvolle manier om beter om te gaan met stress. Het boek ‘Spelen in Stilte’ geeft inspiratie om mindfulness spelenderwijs en op een eenvoudige manier in de klas te introduceren. Ook geschikt voor andere beroepsgroepen en om thuis te gebruiken.

Je vindt in dit boek: 

  • de visie en achtergrond van mindfulness
  • resultaten van onderzoek naar het effect van mindfulness op kinderen
  • aanwijzingen voor het begeleiden van mindfulness in de klas
  • 52 uitgewerkte mindfulnessoefeningen

Het doen van de mindfulnessoefeningen met kinderen geeft een moment van aandacht en ontspanning, zodat je de (school)dag vol nieuwe energie kunt vervolgen.

Recensies

Op deze pagina is een overzicht te vinden van de verschenen recensies. 

Bestellen

Spelen in stilte kost € 24,95. Dit is (in tegenstelling tot elders) een hardcover versie. Bestellingen worden binnen drie werkdagen verzonden.

10% van de winst van het boek en de bijbehorende dagopleiding gaat naar verschillende doelen om onderwijs te bevorderen voor kinderen met minder mogelijkheden. Meer informatie is hier te lezen.

Dagopleiding Spelen in Stilte

Aansluitend aan het boek is het mogelijk om mee te doen met een mindfulnessdag Spelen in Stilte. Informatie is hier te vinden.

Wie deze training al gedaan heeft, kan als vervolg meedoen met de training Verbeelden en Verbinden. Informatie is te vinden op deze pagina.

Extra informatie en muziek

Bij dit boek is aanvullende informatie en rustige muziek beschikbaar. De aanvullende informatie vind je hier en de muziek is te vinden via deze link.

Nu ook verkrijgbaar: een prentenboekje met de titel Mindfulness? Jij? Yes!

Neem voor vragen of opmerkingen gerust contact op via speeljewijs@live.nl.

Scroll naar boven